Salongeriets frisörer

På Salongeriet finns något för alla. Vi har toppstylister, stylister, juniorstylister och elever. Gemensamt för dem alla är att de jobbar inom frisöryrket för att de älskar att vara frisörer. De kommer att göra allt för att du ska känna dig omhändertagen och nöjd som kund. Våra frisörer har valt att specialisera sig på en av de trendigaste teknikerna som finns idag, nämligen balayage. Vi innehar Gesällbrev och är stolda medlemmar i frisörernas Branschorganisation. 

Varför våra frisörer är specialiserade på balayage? Jo, det är en teknik som är hållbar för jorden, för dig som kund och för alla som arbetar på salongen. Som plus i kanten håller sig våra frisörer alltid uppdaterade inom form, färg, trender, produkter och tekniker.

Med andra ord kan du alltid lita på en förstklassig hårvård när du kommer till Salongeriet. För alla som jobbar på salongen är det viktigt att kunna ge dig som kund bästa möjliga resultat och möjligheten att ta hand om ditt hår efter besöket. Därför har vi självklart kvalitetsprodukter som är noga utvalda som du kan köpa med dig efter ditt besök. Läs mer under våra varumärken för att se vilka vi jobbar med.

frisörelev

Välkommen till oss

Theresia, toppstylist
ägare & grundare

Instagram: @signature_by_tessie & @salongeriet.se
Med 16 års erfarenhet inom frisöryrket och kontinuerliga utbildningar ger hon alltid 110% i sin yrkesroll. Hög kundservice är hennes största fokus.  Theresia har en är utbildad frisör sedan 2006 och är certifierad colorist och även balayagespecialist. Theresia har Gesällbrev.

Utöver det så är hon utbildad inom lashlift/browlift, spraytan samt micropigmentering. 

theresia salongeriet

Davinder, toppstylist

Instagram: @
Davinder  har en gedigen frisörutbilding från Indien och är även utbildad skalpmassör. Besöker du Davinder så kommer du att märka att hon jobbar lugnt och harmoniskt och ger sina kunder en avslappad känsla vid besöken. Hon har även flera kurser i balayage samt färgkorrigering i sitt CV samt mångårig kunskap inom balayage.

theresia salongeriet

vanessa, juniorstylist

Instagram: @
Vanessa går tredje året på yrkesgymnasium och har varit på Salongeriet i tre år. Till sommaren 2023 tar Vanessa studenten och är då helt klar med sin utbildning.  Vanessa är en lugn och målfokuserad frisör och hos henne kan du förvänta dig en lugn stund under ditt besök. Utöver frisör så har hon också en fransutbilding och gör helt magiska fransbehandlingar.

theresia salongeriet

Hanna, juniorstylist

Instagram: @
Hanna går andra året på S:t Eriks gymnasium som är en traditionell utbildning där många frisörer utbildats genom åren. Hanna är på salongen varje onsdag och utför behandlingar under titeln juniorstylist. Hon är en riktigt duktig frisör som behärskar många olika tekniker och behandlingar.

theresia salongeriet

Felicia, frisörelev

Instagram: @
Felicia går första året på yrkesgymnasium. Redan när hon var liten drömde hon om att bli frisör och det har hon visat sedan sin första dag hos oss. Hon är engagerad, ger alltid 110% och strävar alltid efter att finslipa, förbättra och att lära sig mer. Felicia utför elevbehadlingar. 

theresia salongeriet

Klippningar

Vi har utformat en klippmeny som ska vara lätt att förstå för att du ska kunna välja rätt.

  • Toppklippning utan schamponering: Passar för barn, maskinklippningar, herrar, pensionärer samt korta damfrisyrer.
  • Toppklippning (max 3 cm): Passar för dig som vill klippa 3 cm av topparna, har en kort frisyr (exempelvis en herrfrisyr) eller om du inte vill göra någon stor förändring.
  • Frisyrklippning (mer än 3 cm): Passar dig som vill klippa mer än 3 cm, har långt eller tjockt hår, vill klippa upp håret alt. tunna ut håret, dig som vill klippa gardinlugg, vill förändra din frisyr, har page eller vill ha bob-klippning.
  • Lyxklippning: Passar dig som vill unna dig något extra.
  • Klippning med bryn- och franspaket: Passar dig som vill klippa håret och samtidigt få en brynplock, brynfärgning samt fransfärgning.

DETOX för håret – vad är det & varför är det bra?

En detox av håret kan man göra för att uppnå ett lyckat färgresultat samt för att bli av med beläggningar som är skadliga för håret. Allas hår utsätts ständigt för skadliga ämnen, tex föroreningar, metaller, mineraler, läkemedel och annat. Alla dessa beläggningar finns i luften runt omkring oss och även en större del i vattnet som vi duschar i varje dag. På Salongeriet använder vi oss av Malibu C som funnits ända sedan 1985. Deras produkter är veganska, glutenfria och speciellt framtagna för denna typ av användning. Vi rekommenderar att göra en detox  2 ggr om året för att ditt hår ska hålla en bra kvalité.

BALAYAGE

Balayage är en teknik som de senaste åren blivit uppmärksammad och gett hela frisörvärlden ett lyft. Det är en slags hårslingningsteknik som innebär att frisören ”målar” håret på fri hand med en eller flera penslar för att skapa ett konstverk i ditt hår. Tekniken appliceras individuellt och anpassas efter varje person, målbild och slutresultat.

Ordet ”balayage” kommer från franskan och betyder ”att svepa”. Frisörerna på Salongeriet är specialistutbildade i denna teknik och använder sig av den varje dag. Många tror att tekniken ger en mörkare utväxt, men det stämmer inte. Man kan göra slingorna hela vägen ner till hårbotten om kunden så önskar.

Med hjälp av denna teknik kan frisören skapa olika färgintensitet då man arbetar med dimensioner och kontraster och får ett mer levande resultat i håret. I dagsläget är det den mest skonsamma uppljusningstekniken av dem alla.  Denna behandling är även hållbar för vår jord eftersom den resulterar i mindre farligt avfall. Folieslingor å andra sidan ger en hel del farligt avfall och måste noga bokföras hos naturvårdsverket och fraktas från salongen speciell transport för farligt gods. Salongeriet är var den första salongen i Botkyrka att gå över till att tituleras som en balayage salong. 

frisör tullinge

extensions

Vi har valt att arbeta brett med löshår, och därför inte valt att arbeta endast med ett varumärke.

Varumärken som vi valt att arbeta med är: Hairtalk, Rapunzel of Sweden och Balmain Professional.  Kvaliteten på Hairtalks löshår är speciellt framtagen för den Nordeuropeiska marknaden.
Rapunzels hår är noga utvalt och av bästa kvalitét, löshåret från Rapunzel har ett mycket naturligt fall och det är även möjligt att färga detta hår med hårfärg.
Allt hår är etiskt handlat och fairtrademärkt tempelhår, vilket gör att du som kund kan bära håret med stolthet. 

extensions salong

Vilken balayage-behandling ska du välja?

Balayage
Balayage är en behandling där frisören går igenom hela håret – från rot till topp. Den rekommenderas vid första besöket. (Har du tidigare folieslingor och önskar konvertera till en balayage välj då ”Större uppljusing ”). Med denna behandling arbetar man bort foliekanterna så håret får mjuka och fina linjer.

Nyansering liten eller stor. 
För dig som
tidigare varit hos Salongeriet och gjort balayage/balayage överhår och önskar att få bort utväxten, trollar snabbt bort gula längder. Stor nyansering  trollar bort det grå i utväxten och nyansering liten trollar bort de gula längderna.

Balayage överhår 
Denna behandling är en mellanbehandling för att gå igenom överhåret och ansatser från rot till topp. Vill du inte ha underhåret färgat? Då kan du även välja denna behandling. Funkar även för f
ör dig som varit hos Salongeriet tidigare och vill fylla på din utväxt. Vi går igenom utväxt i överhår och ansatser i bak, ej längder.

FÄRGNING

Med en färgning kan du förändra ditt utseende mycket. Du kan  t.ex. förbättra din egen färg eller täcka gråa hår som tittat fram. Frisörerna använder vanliga traditionella färgtekniker samt mer avancerade färgtekniker så som ombre, reverse-balayage och colormelts.

Underhållsbehandling är ”Bottenfärg”. Det bör göras var 6:e vecka för att hålla en fin färg beroende på hur bra du tar hand om färgen hemma med färgbevarande schampo, balsam, värmeskydd samt UV-skydd på sommaren. Tar du väl hand om ditt hår efter färgning så kan du klara dig med bara bottenfärg 1-3 ggr mellan helfärgningarna.

Helblekning

I denna behandling får du ett riktigt blont hår. Helblekningar är det bästa sättet att få ett superblont resultat och på Salongeriet ingår det även nyansering när du gör en helblekning. Helblekningar används även när du vill ha ”Crazy color”. Konsultera din frisör vid önskan om det. Välj Större uppljusning om du vill helbleka ditt hår. 

Ibland kan det krävas ett par blekningar tills man når den målbilden som man hade från början, därför är det alltid bra att du pratar med din frisör om dina önskemål för en individuell planering för just dig.

Vill du bli helblond ska du tänka på två saker innan:
1. Du bör köpa med dig Olaplex NR3 efter ditt besök för att stärka upp ditt hår varje vecka.
2. Du bör även införskaffa dig ett schampo och balsam som är anpassat för ditt nyblekta hår. Detta kan du köpa på salongen eller hos en annan återförsäljare om så önskas.

Fråga din frisör vad hon rekommenderar. Eftervården är A och O för behålla en fin kvalité på ditt hår. Underhållsbehandlingen när du har uppnått resultat heter ”större uppljusing”

blondering hos frisör