Frisör

  Salongeriets frisörer

På salongen finns idag fyra frisörer: Theresia, Davinder, Crisanti och Denice, läs gärna mer om dem längst ner på denna sida. Gemensamt för dem alla fyra är att de har mångårig erfarenhet inom frisöryrket, de älskar att vara frisörer och att de kommer att göra allt för att du ska känna dig omhändertagen och nöjd som kund. De har valt att specialisera sig på en av de trendigaste teknikerna som finns idag, nämligen balayage. Anledningen till det är att balayage är en teknik som är hållbar för jorden, för dig som kund och för alla som arbetar på salongen.

Theresia, Davinder, Crisanti och Denice håller sig ständigt uppdaterade inom form, färg, trender, produkter och tekniker. Med andra ord kan du alltid lita på en förstklassig hårvård när du kommer till Salongeriet. Detta är viktigt för att vi ska kunna ge dig som kund bästa möjliga resultat och även för att du ska kunna inhandla det du behöver för att behandla och underhålla ditt hår efter ditt frisörbesök. Produkterna som alla frisörer på Salongeriet arbetar med är: Balmain, ColorWowDS, Olaplex, Neccin, och Hairtalk.

kLIPPNING

Formen på ditt hår är otroligt viktig, därför har vi utformat fyra olika klippningar. Hos SalongerieT börjar alltid varje klippning med en konsultation.

Vilken klippning ska du välja?

  • Dressad Klippning: Du vill klippa mer än 3 cm  eller har mycket tjockt hår.
  • Toppning av hår – långt/kort hår: Du vill bara toppa håret (mindre än 3 cm) ,(Passar även bra för kosthåriga män som inte önskar ha maskinklippt.)
  • Maskinklippning/Fadeklippning: För dig som vill ha maskinklippt hår (passar bra för bland annat män/personer med mycket kort hår). 

  • Barnklippning: För barn TOM 9 år, kom gärna med borstat hår på era barn, vid mycket tovor att reda ut (=extra tid) så tillkommer en extra kostnad.

Hairtalk extensions

Hairtalks hårkvalité är noga utvald för den Nordeuropeiska marknaden. Håret är inte ytskiktsbehandlat, vilket gör att hårkvalitén håller omsättning efter omsättning. Allt hår från Hairtalk är etiskt handlat fairtrademärkt tempelhår, vilket gör att du som kund kan bära håret med stolthet. I denna behandling får du en full förlängning och det stora produktpaketet. Isättningen görs med patenterat tejpsystem med en tejp som är den mest skonsamma på marknaden och kan fästas i de allra tunnaste håren. Med andra ord kan alla bära Hairtalk med ett bra resultat. Tejpen går inte att jämföra med någon annan isättningsmetod – den måste upplevas.

därför bör du välja hairtalk

• När du använder Hairtalk är du garanterad det mest optimala systemet när det kommer till hårkvalité, fästmetod och skonsamhet!
• Hairtalk är mer än bara hårförlängning; ändra färg, få stylingen att hålla, forma om din frisyr – möjligheterna är oändliga!
• Det skiljer sig drastiskt mellan olika isättningsmetoder, hållbarhet och framför allt resultat! Ditt hår är värt det allra bästa – Hairtalk låter ditt hår få vila och återhämta sig. Detta har vi bevisat gång på gång.

BALAYAGE

Ordet ”balayage” kommer från franskan och betyder ”att svepa”. Frisörerna på SalongerieT är specialistutbildade i denna teknik och använder sig av den varje dag. Många tror att tekniken ger en längre utväxt – det stämmer inte. Man kan gå hela vägen ner till hårbotten om kunden så önskar.

Balayage är en teknik som de senaste åren blivit uppmärksammad och gett hela frisörvärlden ett lyft. Det är en slags hårslingningsteknik som innebär att frisören ”målar” håret på fri hand med en eller flera penslar för att skapa ett konstverk i ditt hår. Tekniken appliceras individuellt och anpassas efter varje person, målbild och slutresultat.

Med hjälp av denna teknik kan frisören skapa olika färgintensitet då man arbetar med dimensioner och kontraster. I dagsläget är det den mest skonsamma uppljusningstekniken av dem alla.

En annan fördel med balayagetekniken är att det blir minimal utväxt. Många gör nyansering eller ”Bowlayage” mellan de stora balayagebesöken (två balayagebesök/år rekommenderas)

Balayage är en teknik som passar alla slags hår. Och som pricken över i så är det inte bara skonsamt mot ditt hår utan är också skonsammare för miljön. Det är en extra anledning till att frisörerna på SalongerieT är sålda på denna teknik.

Vilken av balayage-behandlingarna ska du välja?

Balayage
Balayage är en behandling där frisören går igenom hela håret – från rot till topp. Den rekommenderas vid första besöket. (Har du tidigare folieslingor och önskar konvertera till en Balayage välj då ”Från folie till balayage”). Med denna behandling arbetar man bort foliekanterna så håret får mjuka och fina linjer.

Nyansering 1 eller 2 färger. 
För dig som
 tidigare varit hos SalongerieT och gjort balayage/bowlayage  och önskar att få bort utväxten. Trollar snabbt bort gula längder. 2 färger trollar bort det grå i utväxten och 1 färg trollar bort de gula längderna.

Bowlayage 
Denna behandling är en mellanbehandling för att gå igenom överhåret och ansatser från rot till topp. Vill du inte ha underhåret färgat? Då kan du även välja denna behandling. Funkar även för f
ör dig som varit hos SalongerieT tidigare och vill fylla på din utväxt. Vi går igenom utväxt i överhår och ansatser, ej längder.

FÄRGNING

Med en färgning kan du förändra ditt utseende mycket. Du kan  tex förbättra din egen färg eller täcka gråa hår som tittat fram. Frisörerna använder vanliga traditionella färgtekniker samt mer avancerade färgtekniker så som Ombre.

Underhållsbehandling är ”Bottenfärg”. Det bör göras var 6.e vecka för att hålla en fin färg beroende på hur bra du tar hand om färgen hemma med färgbevarande schampo, balsam, värmeskydd samt UV-skydd på sommaren. Tar du väl hand om ditt hår efter färgning så kan du klara dig med bara bottenfärg 1-3 ggr mellan helfärgningarna.

Helblekning

I denna behandling får du ett riktigt blont hår. Helblekningar är det bästa sättet att få ett superblont resultat och på SalongerietT ingår det även nyansering när du gör en helblekning. Helblekningar används även när du vill ha ”Crazy color”. Konsultera din frisör vid önskan om det. 

Ibland kan det krävas ett par blekningar tills man när den målbilden som man hade från början, därför är det alltid bra att du pratar med din frisör om dina önskemål för en individuell planering för just dig. Vill du bli helblond ska du tänka på två saker innan: du bör köpa med dig Olaplex NR3 efter ditt besök för att stärka upp ditt hår varje vecka. Du bör även införskaffa dig ett shampoo och balsam som är anpassat för ditt nyblekta hår. Detta kan du köpa på salongen eller hos en annan återförsäljare om så önskas. Fråga din frisör vad hon rekommenderar. Eftervården är A och O för behålla en fin kvalité på ditt hår. 
Underhållsbehandlingen när du har uppnått resultat heter ”Ljusare färgning”

FOLIESLINGOR

Folieslingor är de mest traditionella sättet att ljusa upp ditt hår, det används framförallt vid maximal uppljusning och där man vill ha folie-effekten. Utväxten blir mer markant och du behöver göra ny behandling var 8-10:e vecka för att hålla din färg fin.

DETOX för håret – vad är det & varför är det bra?

En detox av håret kan man göra för att uppnå ett lyckat färgresultat samt för att bli av med beläggningar som är skadliga för håret. Allas hår utsätts ständigt för skadliga ämnen, tex föroreningar, metaller, mineraler, läkemedel och annat. Alla dessa beläggningar finns i luften runt omkring oss och även i vattnet som vi duschar i varje dag. På SalongeireT använder vi oss av Malibu C som funnits ända sedan 1985. Deras produkter är veganska, glutenfria och speciellt framtagna för denna typ av användning.

Vilken Detox ska DU välja?

CRYSTAL GEL – När håret drar åt sig dessa beläggningar blir håret missfärgat och försvårar färgupptagningen

Med Crystal gel förbereder du ditt hår för bättre färgupptagning genom att rensa håret från beläggningar och andra färgblockerande ämnen. Crystal gel återställer även pH-värdet i ditt hår och skyddar din hårbotten från irritation. Vill du ha ett välmående hår rekommenderas denna behandling minst 1 ggr om året. Bor du på landet med egen brunn får du räkna med att göra denna behandling vid varje färg tillfälle. Då kan du med fördel köpa specialschampo/balsam för att blockera vid varje dusch. Dessa heter Malibu C Hard Water.

CPR – Vid uppljusningar och större färgförändringar så börjar besöket med en CPR DETOX

Den tar inte bara tar bort metaller, mineraler och läkemedel utan den rensar även ut pigment. Detta för att du ska kunna få ett lyckat färgresultat utan att slita onödigt mycket på håret. Efter denna behandling kan du gå 1-3 nyanser ljusare utan att slita något på på ditt hår.

Vi tar hand om dig när du vill förnya ditt hår

Theresia

Frisör

Theresia har varit frisör sedan 2007 och startade SalongerieT 2017. Visionen var en salong med högt kundfokus – och att skapa vackra hår! Theresia är en pratglad frisör som går in 110% för att kunderna ska känna sig väl omhändertagna under sitt besök och nöjda när de lämnar salongen. Ovanpå det så är Theresia nyfiken och ser alltid till att ha ett öra mot spåret kring de nyaste och bästa produkterna och behandlingarna.

Davinder

Frisör

Davinder har varit frisör sedan 2000 och är en frisör som verkligen vet vad hon gör. Är du en person som är ute efter en erfaren frisör och ovanpå detta även en lugn och avkopplande stund med lite småprat så ska du vända dig till Davinder. Hon erbjuder dessutom en fantastiskt skön skalpmassage som verkligen får hela kroppen att känna lugn och harmoni.

 

Crisanti

Frisör

Crisanti har varit frisör i över 14 år och brinner för att skapa färg och form. Hon är positiv, saklig och guidar dig gärna till ditt drömsvall. I sitt bagage har har Crisanti en gedigen erfarenhet inom både frisöryrket och make up. Bland annat har hon jobbat för TV4 nyhetsmorgon modevisningar, Bröllopsguiden och har även spenderat en del av sin frisörkarriär utomlands.

Denice

Frisör

Denice har varit frisör sedan 2010, hon älskar att jobba i lugn och ro med långsiktiga resultat. Hon har en stor passion för färg och fokuserar gärna på detaljer för att göra helheten komplett.

Molly

Juniorstylist

Molly vart exeminerad frisör i januari 2022 efter att gått en tvåårig vuxenutbildning, delvis förlagd på Salongeriet.  Nu jobbar hon på hos oss som juniorstylist. Molly är en social, lugn och noggrann frisör som brinner för att skapa form och färg. Hon är lyhörd och ger alltid 110% för att lyckas med jobben hon tar sig an.

vanessa

Frisörelev

Vanessa är frisörelev och går andra året på yrkesgymnasiet i Huddinge. 

Med detta sagt så är du som kund eller blivande kund alltid välkommen att skriva eller ringa oss om du vill veta mer eller ställa frågor inför ditt besök hos oss på salongen. Vi hjälper dig mer än gärna. Vi ses på Salongeriet! För att boka tid och se priser, klicka HÄR!

 Theresia, Davinder, Crisanti & Denice