Salongeriets frisörer

På salongen finns något för alla. Vi har toppstylister, stylister, juniorstylister och elever. Gemensamt för dem alla är att de jobbar inom frisöryrket för att de älskar att vara frisörer. De kommer att göra allt för att du ska känna dig omhändertagen och nöjd som kund. Våra frisörer har valt att specialisera sig på en av de trendigaste teknikerna som finns idag, nämligen balayage.

Varför våra frisörer är specialiserade på balayage? Jo, det är en teknik som är hållbar för jorden, för dig som kund och för alla som arbetar på salongen. Som plus i kanten håller sig våra frisörer alltid uppdaterade inom form, färg, trender, produkter och tekniker.

Med andra ord kan du alltid lita på en förstklassig hårvård när du kommer till Salongeriet. För alla som jobbar på salongen är det viktigt att kunna ge dig som kund bästa möjliga resultat och möjligheten att ta hand om ditt hår efter besöket. Därför har vi självklart kvalitetsprodukter som är noga utvalda som du kan köpa med dig efter ditt besök. Läs mer under våra varumärken för att se vilka vi jobbar med!

Klippning

Formen på ditt hår är otroligt viktig, därför har vi utformat fyra olika klippningar. Hos SalongerieT börjar alltid varje klippning med en konsultation.

Vilken klippning ska du välja?

  • Dressad Klippning: Du vill klippa mer än 3 cm  eller har mycket tjockt hår.
  • Toppning av hår – långt/kort hår: Du vill bara toppa håret (mindre än 3 cm). Passar även bra för korthåriga män som inte önskar ha maskinklippt.
  • Maskinklippning/Fadeklippning: För dig som vill ha maskinklippt hår (passar bra för bland annat män/personer med mycket kort hår). 

  • Barnklippning: För barn t.o.m 9 år. Kom gärna med borstat hår på era barn, mycket tovor att reda ut innan klippningen är extra tid som vi behöver ta en extra kostnad för.

DETOX för håret – vad är det & varför är det bra?

En detox av håret kan man göra för att uppnå ett lyckat färgresultat samt för att bli av med beläggningar som är skadliga för håret. Allas hår utsätts ständigt för skadliga ämnen, tex föroreningar, metaller, mineraler, läkemedel och annat. Alla dessa beläggningar finns i luften runt omkring oss och även i vattnet som vi duschar i varje dag. På Salongeriet använder vi oss av Malibu C som funnits ända sedan 1985. Deras produkter är veganska, glutenfria och speciellt framtagna för denna typ av användning.

Hairtalk extensions

Hairtalks hårkvalité är noga utvald för den Nordeuropeiska marknaden. Håret är inte ytskiktsbehandlat, vilket gör att hårkvalitén håller omsättning efter omsättning. Allt hår från Hairtalk är etiskt handlat fairtrademärkt tempelhår, vilket gör att du som kund kan bära håret med stolthet. I denna behandling får du en full förlängning och det stora produktpaketet. Isättningen görs med patenterat tejpsystem med en tejp som är den mest skonsamma på marknaden och kan fästas i de allra tunnaste håren. Med andra ord kan alla bära Hairtalk med ett bra resultat. Tejpen går inte att jämföra med någon annan isättningsmetod – den måste upplevas.

BALAYAGE

Ordet ”balayage” kommer från franskan och betyder ”att svepa”. Frisörerna på Salongeriet är specialistutbildade i denna teknik och använder sig av den varje dag. Många tror att tekniken ger en längre utväxt – det stämmer inte. Man kan gå hela vägen ner till hårbotten om kunden så önskar.

Balayage är en teknik som de senaste åren blivit uppmärksammad och gett hela frisörvärlden ett lyft. Det är en slags hårslingningsteknik som innebär att frisören ”målar” håret på fri hand med en eller flera penslar för att skapa ett konstverk i ditt hår. Tekniken appliceras individuellt och anpassas efter varje person, målbild och slutresultat.

Med hjälp av denna teknik kan frisören skapa olika färgintensitet då man arbetar med dimensioner och kontraster. I dagsläget är det den mest skonsamma uppljusningstekniken av dem alla.

salongeriet

En annan fördel med balayagetekniken är att det blir minimal utväxt. Många gör nyansering eller ”Bowlayage” mellan de stora balayagebesöken (två balayagebesök/år rekommenderas)
Balayage är en teknik som passar alla slags hår. Och som pricken över i så är det inte bara skonsamt mot ditt hår utan är också skonsammare för miljön. Det är en extra anledning till att frisörerna på Salongeriet är sålda på denna teknik.

Vilken balayage-behandling ska du välja?

Balayage
Balayage är en behandling där frisören går igenom hela håret – från rot till topp. Den rekommenderas vid första besöket. (Har du tidigare folieslingor och önskar konvertera till en Balayage välj då ”Från folie till balayage”). Med denna behandling arbetar man bort foliekanterna så håret får mjuka och fina linjer.

Nyansering 1 eller 2 färger. 
För dig som
 tidigare varit hos SalongerieT och gjort balayage/bowlayage  och önskar att få bort utväxten. Trollar snabbt bort gula längder. 2 färger trollar bort det grå i utväxten och 1 färg trollar bort de gula längderna.

Bowlayage 
Denna behandling är en mellanbehandling för att gå igenom överhåret och ansatser från rot till topp. Vill du inte ha underhåret färgat? Då kan du även välja denna behandling. Funkar även för f
ör dig som varit hos SalongerieT tidigare och vill fylla på din utväxt. Vi går igenom utväxt i överhår och ansatser, ej längder.

FÄRGNING

Med en färgning kan du förändra ditt utseende mycket. Du kan  tex förbättra din egen färg eller täcka gråa hår som tittat fram. Frisörerna använder vanliga traditionella färgtekniker samt mer avancerade färgtekniker så som Ombre.

Underhållsbehandling är ”Bottenfärg”. Det bör göras var 6.e vecka för att hålla en fin färg beroende på hur bra du tar hand om färgen hemma med färgbevarande schampo, balsam, värmeskydd samt UV-skydd på sommaren. Tar du väl hand om ditt hår efter färgning så kan du klara dig med bara bottenfärg 1-3 ggr mellan helfärgningarna.

Helblekning

I denna behandling får du ett riktigt blont hår. Helblekningar är det bästa sättet att få ett superblont resultat och på SalongerietT ingår det även nyansering när du gör en helblekning. Helblekningar används även när du vill ha ”Crazy color”. Konsultera din frisör vid önskan om det. 

Ibland kan det krävas ett par blekningar tills man när den målbilden som man hade från början, därför är det alltid bra att du pratar med din frisör om dina önskemål för en individuell planering för just dig. Vill du bli helblond ska du tänka på två saker innan: du bör köpa med dig Olaplex NR3 efter ditt besök för att stärka upp ditt hår varje vecka. Du bör även införskaffa dig ett shampoo och balsam som är anpassat för ditt nyblekta hår. Detta kan du köpa på salongen eller hos en annan återförsäljare om så önskas. Fråga din frisör vad hon rekommenderar. Eftervården är A och O för behålla en fin kvalité på ditt hår. 
Underhållsbehandlingen när du har uppnått resultat heter ”Ljusare färgning”