Salongeriets frisörer

På Salongeriet har vi olika kategorier av frisörer: toppstylist, stylist, juniorstylist samt frisörelev. Gemensamt för alla är kärleken till frisöryrket och målet att du ska lämna salongen med känslan av att du blivit väl omhändertagen och är nöjd med din behandling. Alla frisörer på Salongeriet har valt att specialisera sig på en av de trendigaste teknikerna som finns idag, nämligen balayage. Vi är väldigt stolta över att vara en salong som innehar gesällbrev och vi är även medlemmar i frisörernas branschorganisation.

Varför våra frisörer är specialiserade på balayage?

Balayage är en teknik som är hållbar för jorden, för dig som kund och för alla som arbetar på salongen. Behandlingen är skonskam mot håret och lämnar ett mindre avtryck på vår miljö än exempelvis vanliga foliseslingor. Balayagetekniken kombinerat med att alla frisörer på salongen håller sig uppdaterade inom form, färg, trender och produkter gör att vi kan erbjuda dig förstklassig hårvård för ett resultat som du kommer att älska.

Självklart har vi också kvalitetsprodukter som är noga utvalda som du kan köpa med dig efter ditt besök hos oss.

Välkommen till oss

Theresia, toppstylist
ägare & grundare

Instagram: @signature_by_tessie och @salongeriet.se
Med 16 års erfarenhet inom frisöryrket och kontinuerliga utbildningar ger hon alltid 110% i sin yrkesroll. Hög kundservice är hennes största fokus. Theresia är utbildad frisör sedan 2006 och är certifierad colorist och även balayagespecialist. Theresia har även gesällbrev. Utöver det så är hon utbildad inom lashlift/browlift, spraytan samt micropigmentering. 

Davinder, toppstylist

Davinder  har en gedigen frisörutbilding från Indien och är även utbildad skalpmassör. Besöker du Davinder så kommer du att märka att hon jobbar lugnt och harmoniskt och ger sina kunder en avslappad känsla vid besöken. Hon har även flera kurser i balayage samt färgkorrigering i sitt CV samt mångårig kunskap inom balayage.

NATALIA, TOppstylist

Instagram: @Natalia.kalialina
Natalia har 15 års erfarenhet av frisöryrket och har drivit en egen salong. Hon älskar att vara frisör och med kunden i fokus skapar hon vackra resultat. Med ett gediget hantverk, precision och noggrannhet kan ni luta er tillbaka – hos Natalia är ni i trygga händer. Natalia har flertalet kurser i sitt bagage, bland annat i Balayage, färgkorregering och Air touch-teknik.

Hanna, juniorstylist

Hanna går tredje året på S:t Eriks gymnasium som är en traditionell utbildning där många frisörer utbildats genom åren. Hanna är på salongen varje fredag och utför behandlingar under titeln stylist. Hon är en riktigt duktig frisör som behärskar många olika tekniker och behandlingar. Ger alltid 110% för att skapa vackra resultat och gedigna arbeten. 

Klippningar

Vi har utformat en klippmeny som ska vara lätt att förstå för att du ska kunna välja rätt.

  • Toppklippning utan schamponering: Passar för barn, maskinklippningar, herrar, pensionärer samt korta damfrisyrer.
  • Toppklippning (max 3 cm): Passar för dig som vill klippa 3 cm av topparna, har en kort frisyr (exempelvis en herrfrisyr) eller om du inte vill göra någon stor förändring.
  • Frisyrklippning (mer än 3 cm): Passar dig som vill klippa mer än 3 cm, har långt eller tjockt hår, vill klippa upp håret alt. tunna ut håret, dig som vill klippa gardinlugg, vill förändra din frisyr, har page eller vill ha bob-klippning.
  • Lyxklippning: Passar dig som vill unna dig något extra.
  • Klippning med bryn- och franspaket: Passar dig som vill klippa håret och samtidigt få en brynplock, brynfärgning samt fransfärgning.

DETOX för håret – vad är det & varför är det bra?

En detox av håret kan man göra för att uppnå ett lyckat färgresultat och för att bli av med beläggningar som är skadliga för håret. Allas hår utsätts ständigt för skadliga ämnen, t.ex föroreningar, metaller, mineraler, läkemedel och annat. Alla dessa beläggningar finns i luften runt omkring oss och även en större del i vårt duschvatten. På Salongeriet använder vi oss av detox från Malibu C, de har sålt kvalitetsprodukter sedan 1985. Vi rekommenderar att man genomgår en detox 2 gånger/år för att bibehålla en god hårkvalitet.

BALAYAGE

Balayage är en teknik som de senaste åren blivit uppmärksammad och gett hela frisörvärlden ett lyft. Det är en slags hårslingningsteknik som innebär att frisören ”målar” håret på fri hand med en eller flera penslar för att på så vis skapa ett vackert ”konstverk” av håret. Varje balayage skräddarsys och anpassas individuellt för dig som kund, ditt nuläge, ditt hår samt ditt önskade slutresultat.

Ordet ”balayage” kommer från franskan och betyder ”att svepa”. Vad många kan tro är att tekniken ger en mörkare utväxt och längre utväxt, men så är inte fallet. Man kan göra slingorna hela vägen ner till hårbotten med balayageteknik.

Balayage tillåter även frisören att skapa olika färgintensitet då man arbetar med dimensioner och kontraster, det skapar ett mer levande slutresultat. På Salongeriet är vi stolta över att vi var den första salongen i hela Botkyrka som valde att helhjärtat satsa på att bli en renodlad balayagesalong.

extensions – Löshår

Vi har valt att arbeta brett med löshår för att kunna erbjuda dig som kund det löshåret som passar dina önskemål och ditt utgångsläge allra bäst. Därför har vi flera välkända varumärken som vi använder oss av:

  • Hairtalk
  • Rapunzel of Sweden
  • Balmain Professional

De olika löshåren skiljer sig en del mellan varumärkena. Till exempel är kvaliteten på Hairtalks löshår speciellt framtagen för den Nordeuropeiska marknaden. Rapunzels löshår håller bästa kvalitét, är möjligt att färga samt har ett mycket naturligt fall.

Allt löshår vi använder oss av är etiskt handlat och fairtrade-märkt, vilket gör att du som kund kan bära håret med stolthet.

Vilken balayage-behandling ska du välja?

Balayage
Balayage är en behandling där frisören går igenom hela håret – från rot till topp. Den rekommenderas vid första besöket. (Har du tidigare folieslingor och önskar konvertera till en balayage välj då ”Större uppljusing ”). Med denna behandling arbetar man bort foliekanterna så håret får mjuka och fina linjer.

Nyansering – liten eller stor
För dig som
tidigare varit hos Salongeriet och gjort balayage/balayage överhår och önskar att få bort utväxten, trollar snabbt bort gula längder. Stor nyansering trollar bort det grå i utväxten och liten nyansering trollar bort de gula längderna.

Balayage överhår 
Denna behandling är en mellanbehandling för att gå igenom överhåret och ansatser från rot till topp. Vill du inte ha underhåret färgat? Då kan du även välja denna behandling. Funkar även för f
ör dig som varit hos Salongeriet tidigare och vill fylla på din utväxt. Vi går igenom utväxt i överhår och ansatser i bak, ej längder.

FÄRGNING

Med en färgning kan du förändra ditt utseende mycket. Du kan  t.ex. förbättra din egen färg eller täcka gråa hår som tittat fram. Frisörerna använder vanliga traditionella färgtekniker samt mer avancerade färgtekniker så som ombre, reverse-balayage och colormelts.

Underhållsbehandling är ”bottenfärg”. Det bör göras var 6:e vecka för att hålla en fin färg beroende på hur bra du tar hand om färgen hemma med färgbevarande schampo, balsam, värmeskydd samt UV-skydd på sommaren. Tar du väl hand om ditt hår efter färgning så kan du klara dig med bara bottenfärg 1-3 ggr mellan helfärgningarna.

Helblekning

I denna behandling får du ett riktigt blont hår. Helblekningar är det bästa sättet att få ett superblont resultat och på Salongeriet ingår det även nyansering när du gör en helblekning. Helblekningar används även när du vill ha ”Crazy color”. Konsultera din frisör vid önskan om det. Välj större uppljusning om du vill helbleka ditt hår. 

Ibland kan det krävas ett par blekningar tills man når den målbilden som man hade från början, därför är det alltid bra att du pratar med din frisör om dina önskemål för en individuell planering för just dig.

Vill du bli helblond ska du tänka på två saker innan:
1. Du bör köpa med dig Olaplex Nr. 3 efter ditt besök för att stärka upp ditt hår varje vecka.
2. Du bör även införskaffa dig schampo och balsam som är anpassat för ditt nyblekta hår. Detta kan du köpa på salongen eller hos en annan återförsäljare om så önskas.

Fråga din frisör vad hon rekommenderar. Eftervården är A och O för behålla en fin kvalité på ditt hår. Underhållsbehandlingen när du har uppnått resultat heter ”större uppljusing”

ADRESS

Kanslivägen 14
146 37 Tullinge
Stockholm / Sverige

MAIL OCH MOBIL

info@salongeriet.se
+46 703 63 64 37

SOCIALA MEDIER

VI HÖRS!

Ring eller maila om du har frågor eller vill ha hjälp att boka en tid hos oss!